November 23, 2009

Импресум

На блогов не е хостирана ниту еднa објавена е-книга и истите овде се поставени со emded code. Доколку ги имате авторските права на некоја од е-книгите, споделени на овој блог, која сакате да биде отстранета, контактирајте го корисникот кој што ја поставил на соодветниот сервис или администрацијата на тој сервис за да биде тргната од Интернет.

Fingerprint-mk е некомерцијален блог, чија цел е промоција на вековната македонска историја, традиција, уметност, литературно творештво, докажување на континуитетот на Македонците и македонската национална свест и неутрализирање на странските пропаганди насочени против Македонија и Македонците.

Fingerprint-mk не го оправдува или подржува говорот на омраза кон соседните држави и нации или кон било која друга држава и нација и цели кон кон научно докажување на македонскиот идентитет и културно - национална посебност.

Fingerprint-mk не се залага за иредентистички решенија, туку за овозможување на сите културни, јазични и политички права на етничките Македонци во соседните држави и за нивно признавање како македонско малцинство кое го населува тој простор уште пред тие граници да бидат поставени.

Fingerprint-mk не е сопственик на ниту еден објавен фототип и/или текстуален извадок од книга, и на ниту еден фототип и/или текст од статија од весник. Нивното објавување на блогов не е со комерцијална намена туку се должи на единствената цел - потврда на македонскиот национален и културен идентитет, и континуитетот на Македонците низ историјата.

Доколку ги имате авторските права на било каков објавен материјал, кој сакате да биде отстранет од блогов, испратете е-порака и најбрзо што може ќе се пристапи кон реализација на барањето.

Добредојдени се сите коментари кои се во функција на проширување на сознанијата за соодветната тема, или пак фрлање на алтернативна светлина на споменатите дела, личности или настани. Недобронамерните навредливи коментари ќе бидат отстранети.

Fingerprint-mk е отворен за различни видови на соработка. Доколку сакате да придонесете за збогатување на блогов со ваш текст за македонската историја или култура, пратете ни е-поракa.

No comments:

Post a Comment